NYTT OBJEKTIV TILL FUJIFILMS X-SERIE

Nyheter 7 Okt 2016

Ytterligare ett objektiv till Fujifilms X-serie har lanserats i form av den nya fasta vidvinkeln Fujinon XF23mmF2 R WR, vilket ökar antalet kompatibla objektiv till totalt 23 stycken.

Fujinon2

Det nya objektivet väger endast 180 gram och har en brännvidd som motsvarar 35 mm i 35 mm-format och en maximal bländare på f/2.
Fujinon XF23mmF2 R WR består av tio linselement indelade i sex grupper, inklusive två asfäriska linselement. De asfäriska linselementen har placerats för bästa möjliga skärpa från kant till kant samt minimala prestandavariationer mellan olika fokusavstånd. Det interna fokuseringssystemet kombineras med en stegmotor för att uppnå snabb och exakt autofokus.

Objektivet har en väderskyddad konstruktion helt i metall som skyddar mot väta, damm, smuts och låga temperaturer. Ett lätt och kompakt cirkulärt motljusskydd följer med vid köp av objektivet och som tillbehör är det möjligt att komplettera med motljusskyddet LH-XF35-2, som har en klassisk design och är tillverkat helt i metall.

Objektivet finns redan nu ute i handeln i svart utförande, medan den som är ute efter en silvervariant får vänta till januari 2017. Objektivet har ett rekommenderat försäljningspris på 4 999 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.