NYTT VIDVINKELOBJEKTIV FRÅN TAMRON

Nyheter 10 Mar 2017

Den nya vidvinkelzoomen Tamron 10-24 mm F/3,5-4,5 Di II VC HLD innehåller en rad förbättringar jämfört med den föregående versionen, men den mest påtagliga skillnaden är introduktionen av bildstabilisering, VC (Vibration Compensation). Med hjälp av denna går det nu att fotografera på frihand i ljusförhållanden som tidigare krävde stativ.

tamron

Objektivet, som är byggt för APS-C-formatet, har också fått metallhölje och en design liknande Tamrons SP-objektiv. Trots ett brännviddsomfång motsvarande ungefär 16-37 mm för fullformat är det fortfarande kompakt och väger endast 440 gram i både Canon- och Nikon-utförande. Ändå har det skett stora förändringar på insidan. Den optiska konstruktionen har blivit mer avancerad för att matcha dagens högre krav.

Tamron 10-24 mm f/3,5-4,5 Di II VC HLD använder 16 linser i 11 grupper, 4 linser mer än hos föregångaren. Här finns bland annat asfäriska och hybridasfäriska linselement för att kunna ge maximal skärpa över hela bildplanet samt linser av LD- och XLD-glas som motverkar kromatisk aberration. Samtidigt hindrar ytbehandlingen BBAR Coating uppkomsten av reflexer och kontrastsänkande ströljus.

 

Fokus med manuell finjustering

För att ge snabb och jämn skärpeinställning även med sin nya optiska konstruktion drivs nu autofokusen av Tamrons HLD-motor (High/Low Torque Modulated Drive). Den ger också användaren möjlighet att när som helst göra en manuell finjustering av skärpan, utan att man först måste ändra på reglaget för fokusinställning. En annan nyhet är att bländaren är elektromagnetiskt styrd även i Nikon-versionen.

Tamron 10-24 mm f/3,5-4,5 Di II VC HLD har liksom förut en filtergänga på 77 mm samt en närgräns på 0,24 m.

Objektivet är även kompatibelt med Tamron TAP-in Console som låter användaren uppdatera firmware och finjustera AF och VC.

Objektivet börjar levereras i slutet av mars.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.