OLYMPUS LANSERAR TG-5

Nyheter 26 Maj 2017

Olympus har lanserat sin senaste ”tåliga” kamera, TG-5. Den efterträder TG-4 och kommer med en ny sensor och processor, avancerade följningsmöjligheter, 4K-filmning, WiFi och mer.

Olympus

Medan  TG-4 hade en BSI CMOS-sensor på 16MP BSI CMOS har TG-5 gått ner till 12MP för att, enligt företaget själva, förbättra bildkvaliteten. Den använder likadan TruePic VIII-processor som finns i E-M1 Mark II. F/2-4,9-objektivet på motsvarande 25-100 mm är i stort sett detsamma, men Olympus har lagt till dubbelt panelglas för att förhindra ”dimmighet” orsakad av snabba förändringar i temperaturen. Objektivet kan fortfarande fokusera ner till 1cm i sitt ”mikroskopläge”.

Huset har förstärkts och är nu hermetiskt tillslutet och vattentätt ner till 15 meter. Den klarar ett fall från 2,1 meter och en vikt på 100 kilo. Den tål även temperaturer ner till -10°. Zoomkontrollens design är nu mer traditionell och en kontrollratt har lagts till på kamerans ovansida.

TG-5 ärver ganska många funktioner från Olympus TG Tracker-kamera, med möjligheten att logga platser, temperaturer, tryck och riktning. Den registrerade informationen kan ses i O.I Share-appen via kartor och tabeller.

När det kommer till video kan TG-5 filma UHD 4K-video vid 30p eller ”snabbare” vid 120 bps vid filmning av Full HD-filmer.

Ett antal tillbehör finns tillgängliga, inklusive vattentäta tele- och fisheyeobjektiv och ett undervattenshus som är vattentätt ner till 45 meter.

Kameran kommer börja säljas i mitten av juni till cirkapriset 4 990 kronor. Kamerorna kommer finnas i svart och rött.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.