Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f/1,8 – ett ljusstarkt objektiv i metall

Objektiv 1 Jun 2012

I sommar får Olympus Micro Four Thirds-system ytterligare ett nytt objektiv i och med lanseringen av M.Zuiko Digital ED 75 mm f/1,8.
Det nya porträttobjektivet, som bland annat erbjuder ett metallhölje, passar både till OM-D- och PEN-serien och är, tack vare den stora bländaren, ett tacksamt objektiv för fotografering i svagt ljus och med snabba slutartider.

Det metalldesignade objektivet kommer även med en extra effektiv antireflexbehandling för att ytterligare minimera störningar vid fotografering i starkt ljus.
Autofokusen använder sig av Olympus MSC-mekanism som i sin tur använder ett inre fokussystem för att driva en fokuslins vilket ger snabb och tyst fokusering. En fokusring i metall finns också för manuell fokusering.
För att korrigera kromatisk aberration har Olympus lagt in tre ED-element (Extra-low Dispersion) i den främre delen, och för att förhindra sfärisk aberration, som kan uppkomma i objektiv med stor bländare, är de två HR-elementen (High Refractivity) inbyggda i den bakre delen.
Objektivet kommer att finnas till försäljning från juli 2012 till en kostnad av 8 299 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.