OLYMPUS OM-D E-M1 I BUTIK I DECEMBER

Nyheter 16 Dec 2016

Med OM-D E-M1 Mark II har Olympus högt uppsatta mål. Den nya generationen av prisbelönta OM-D E-M1 ska överträffa alla proffs och fotoentusiasters förväntningar på en spegellös systemkamera och vara den perfekta kamraten inom områden som natur, dokumentär och resor.

Olympus2

Kameran är klassledande i snabbhet när det kommer till seriebildtagning och har ett helt nytt autofokussystem. Sekvensbildtagningen backas upp av ett nytt AF höghastighetssystem med fokuseringspunkter av korstyp och On-chip fasdetektion, ny AF-kontroll och ännu snabbare slutare.

Kameran kan i tyst läge (elektronisk slutare) med kontinuerlig, automatisk autofokus och bländarautomatik klara att ta klassledande 18 b/s i Rawformat med 20 megapixels upplösning. Kombinerat med Live display och utvecklade kontrollmöjligheter ger det dig optimala möjligheter att fotografera vilda djur i rörelse eller actionevent. Med låst autofokus och exponering ökar hastigheten till 60 b/s.

I läget Pro Capture ska du i princip helt kunna eliminera all fördröjning i slutaren, genom att kameran registrerar 14 bilder innan du fullt ut hunnit trycka av bilden.

I kameran finns ett komplett nytt, ultrasnabbt autofokussystem med One-chip-teknologi och fasdetektion som bygger på precision, trackingprestanda och realtidskontroll, vilket ska ta kameran direkt upp till toppen i proffsklassen.

Bildsensor med högre dynamiskt omfångOlympus

OM-D E-M1 Mark II levererar en, enligt Olympus själva, professionell bildkvalitet i form av både stillbilder och UHD 4K och Cinema 4K-video (DCI standard). Kameran är utrustad med en ny, speciellt framtagen, 20 megapixel Live MOS sensor med högre dynamiskt omfång och en ny TruePic VIII bildprocessor.

Enligt Olympus gör sensorns höga dynamiska omfång, förbättrad pixelkontroll och bildbearbetning med hjälp av dubbla 4-kärniga processorer kameran marknadsledande i segmentet. Även ISO-omfånget har ökats på motsvarande 1 steg. Och i kamerans läge High Res Shot, som tar bilder med en upplösning på 50 Megapixel – mer än många kameror med fullformatsensor – har i princip all oskärpa eliminerats tack vare den nya bildprocessorn och inbyggda 5-axliga bildstabiliseringen.

Cinema 4K video och uppdaterad bildstabilisering

Det 5-axliga bildstabiliseringssystemet har uppgraderats och klarar nu av att kompensera motsvarande 6,5 EV-steg med ett 100 mm objektiv (nya M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO och du ska kunna ta handhållna bilder med ett 300 mm teleobjektiv (motsvarande 600 mm för 35 mm småbild) utan problem.

OM-D E-M1 Mark II har även kapacitet att spela in video i UHD 4K med upp till 30 b/s och 102 Mbit/s. För mer filmisk känsla kan du filma med 24 b/s och 237 Mbit/s, med andra ord äkta Cinema 4K format.

Maximal användbarhet och mobilitet

Olympus är den första och enda kameratillverkare som kan erbjuda ett komplett, professionellt kamerasystem med hus och objektiv som ryms i en kabinväska. Och för att ytterligare förstärka mobiliteten, dvs. att systemet kan användas i alla situationer är det slitstarkt, stänk-, damm- och frysskyddat.

OM-D E-M1 Mark II har två inbyggda SD-kortplatser, varav en är UHS-II-kompatibel, med olika valmöjligheter för lagring, t ex spara samtidigt rawfiler på ena och jpg på andra. Batteritiden har utökats med 40% och laddningen tar bara två timmar, ungefär halva tiden i jämförelse med tidigare modell. För snabb överföring av data från kameran är den utrustad med USB 3.0 (typ C).

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.