Olympus släpper lättviktare

Systemkameror 19 Nov 2010


Olympus PEN Lite E-PL1s
Olympus PEN Lite E-PL1sNu börjar Olympus sälja en specialversion av sin spegellösa systemkamera Pen E-PL1. Förutom ett antal interna förbättringar jämfört med föregångaren så kommer den nya modellen att säljas i kit ihop med en extra lätt specialversion av företagets 14-42-mm-objektiv.

Den nya versionen av E-PL1 har fått beteckningen Lite E-PL1s, och den levereras i ett kit ihop med det nyutvecklade lättviktsobjektivet M. Zuiko Digital ED 14-42mm F3,5-5,6 model II zoom. Sitt långa namn till trots väger det in på endast 112 gram. Objektivet är utrustad med en så kallad MSC-mekanism (Movie & Still Compatible). Vilket i klartext betyder tystare och snabbare autofokus.

Kamera plus objektiv väger endast 454 gram ihop. Olympus PEN Lite E-PL1s erbjuder en del nyheter, som stöd för bildtagning med ISO 6400 (upp från tidigare ISO 3200). Kameran har också fått ett effektivare Lithium-Jon-batteri för bättre batteritider. Kamerahuset finns dessutom i tre olika färger – vit, röd och svart. Utöver det är det precis samma kamera som tidigare. Det innebär en sensor på 12,3 megapixlar, SDHC-minneskort, inbyggd optisk bildstabilisator, och en 2,7-tumsskärm. Extern sökare finns, precis som tidigare, att köpa som extra tillbehör.

Olympus passar också på att lansera ett M. Zuiko Digital ED 40-150 mm F4,0-5,6 MSC-objektiv. Det väger endast 190 gram, så ordet lättviktare kommer väl till pass även här.

Olympus PEN Lite E-PL1s kommer att börja säljas i Japan den 4:e december. Något pris finns för närvarande inte. Det finns inte heller några uppgifter om, och i så fall när specialversionerna kommer att börja säljas i Sverige.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.