PÅ LÖRDAG ÄR DET DAGS FÖR PLANKET I STOCKHOLM

Aktuellt 24 Aug 2016

Nu är det återigen dags för 130+ meter fotografi i Vitabergsparken i Stockholm då fotoutställningen Planket återuppstår lördagen 27 augusti. Bakom initiativet detta år står fotoälskaren och fotografen Christer ”fjellis” Fjellman och till skillnad från tidigare Planket-utställning så är hälften av utrymmet vikt åt amatörer.

Foto: Jonas Eriksson
Foto: Jonas Eriksson

 

– Jag vill att Planket ska vara för alla – och samtidigt visa fotografi av många olika typer och av hög kvalitet. Det blir konstfoto, mode, reklam, reportage, barn, bröllop, dokumentär, fetisch, inredning, mat, sumobrottare fotograferade med värmekamera och mycket mer. Platserna fylldes på några få dagar. Vem som sedan hamnar på vilken plats kommer att lottas, allt för att att åstadkomma största möjliga blandning säger Christer ”fjellis” Fjellman.

Liksom tidigare Planket-utgåvor har varje fotograf en meter att disponera av sammanlagt 140 meter plank. De professionella fotograferna är utvalda av Christer Fjellman, medan amatörerna har fått anmäla sig enligt principen ”först till kvarn”.

– Platserna fylldes på några få dagar. Vem som sedan hamnar på vilken plats kommer att lottas, allt för att att åstadkomma största möjliga blandning, säger Christer ”fjellis” Fjellman.

Utställningen äger rum den 27 augusti mellan 12.00 och 17.00.

Historia
Planket arrangerades i Vitabergsparken för första gången 1982 av fotografen Neil Goldstein, efter förlaga från Washington Square Park i New York. Utställningen blev en succé och kom att bli en institution under de tolv år som utställningen genomfördes. Mellan åren 1995 och 2006 anordnades ingen Planket-utställning, men 2007 var det dags igen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.