Panasonic lanserar Leica DG Summilux 12 mm f/1,4 ASPH

Nyheter 17 Jun 2016

Panasonics nya ultravida 12 mm-objektiv låter fotografer fotografera dynamiska landskap med fylliga perspektiv.

Leica12mm

Panasonics nya Leica DG Summilux 12 mm f/1,4 ASPH är ett snabbt objektiv som inte bara erbjuder utomhusfotografer ett verktyg för att fotografera landskap med en vid vinkel, utans om även gör det möjligt att fotografera i mörka inomhusförhållanden. Med sin stora bländare på f/1,4 är objektivet kapabelt till att producera bra oskärpeeffekter och hela objektivet har en tålig och stänk- och dammtät design för att passa fotografer på äventyr utomhus.

Objektivet innehåller två asfäriska element, två UED-linser (Ultra Extra-Low Dispersion) och en ED-lins (Extra-Low Dispersion) och hela systemet består av 15 element i 12 grupper. Med fem speciallinser försöker företaget upprätthålla den höga Leica-standarden och leverera utmärkt bildkvalitet med hög upplösning och minimalt med förvrängningar.

Nya Leica DG Summilux 12 mm f/1,4 ASPH utlovar en hög upplösning från mitten ända ut till hörnen i bilden, vilket ska göra objektivet bra för nattfotografering.

Med hjälp av ett internt fokussystem och en stegmotor ska det nya objektivet vara både mjukt och tyst att hantera, och när det används tillsammans med en Lumix G-kamera optimeras både stillbilds- och videofotografering. Objektivet är även kompatibelt med sensormatningen vid maximalt 240 bps för att dra full fördel av kameror med snabb AF, vilket gör objektivet bra för inspelning av 4K-video där det är nödvändigt med exakt fokusering.

 Leica DG Summilux 12 mm F/1,4 ASPH har en bländarring för direkt och intuitiv bländarkontroll. Nio bländarblad ger bländaren en rundad form som producerar en attraktiv mjuk effekt i de oskarpa områdena vid fotografering vid större bländarinställningar.

Objektivfattningen, höljet och motljusskyddet är alla tillverkade av metall för att ge en slät och sofistikerad design som ska matcha Lumix kameror i G-serien.

Objektivet passar alla Panasonics Lumix G-kameror med utbytbara objektiv och kostar cirka 14 995 kr.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.