PANASONIC LÅTER DIG ÄNDRA FOKUS I EFTERHAND

Aktuellt 7 Aug 2015

Om allt går som Panasonic vill så kommer fotografer inom kort kunna lägga fokus på favoritdelen av bilden med en enkel beröring

Panasonic-logga-UtvaldPanasonic håller på att utveckla en ny funktion med namnet ”Post Focus” som låter fotografer välja vilket område i bilden som ska vara i fokus, och det hela ska kunna ske genom en enkel beröring. Funktionen är en utveckling av Panasonics existerande 4K-teknik.

Genom att kombinera snabb och exakt DFD-autofokus (Depth From Defocus) och Panasonics 4K-teknik genom Venus Engine, tas bildserier i 4K-upplösning med 30 bilder per sekund, medan objektivet sätter fokus på runt 50 olika områden.

Med Post Focus-funktionen ska fotografen sedan kunna välja den bästa bilden utifrån sina egna preferenser. Dessutom kan funktionen användas till olika kreativa ändamål i andra format som landskap eller porträtt.

Enligt Panasonic ska tekniken vara enkel att använda – en ny bild med rätt fokus skapas och lagras separat enbart genom att fotografen nuddar området som ska vara i fokus.

Panasonic kommer att införa funktionen genom en mjukvaruuppdatering för Lumix GX8 och Lumix FZ300 mot slutet av 2015 och i början av 2016, medan andra modeller löpande utvärderas.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.