Photoshop Touch nu även för din smartphone

Nyheter 2 Mar 2013

Adobe-appen Photoshop Touch har tidigare funnits i en version för surfplattor, men nu har även en version för smartphones lanserats. Appen kan köpas via Apple App Store eller Google Play för 38 kronor.

PhotoshopTouch-Wordpress

Photoshop Touch innehåller i princip exakt samma funktioner som versionen för surfplattor, Adobe har dock anpassat användarupplevelsen för det mindre formatet. Appen erbjuder många grundläggande Photoshopfunktioner som lager, avancerade urvalsverktyg, justeringsverktyg och filter. Samtidigt erbjuds även funktioner som är unika för Photoshop Touch, exempelvis Scribble Selection, vilken används för avancerade val med bara fingrarna. En annan intressant funktion är Camera Fill med vilken du exempelvis kan använda din smartphones kamera i kombination med programmets lagerfunktion för att skapa nya bakgrunder i realtid för ett specifikt område.

Vi noterar även att appen innehåller samma kreativa filter som surfplatteversionen, exempelvis Color Drops, Acrylic Paint, och även Ripple.

Med Photoshop Touch och Adobe Creative Cloud kan du starta ett projekt på din smartphone, fortsätta det i din surfplatta, och finslipa det hela i datorn med hjälp av Photoshop CS6. Photoshop Touch kommer i det läget automatiskt att hålla projekten synkroniserade på varje enskild enhet. För att det sistnämnda ska fungerar krävs dock att du är inloggad på ett av Adobes kostnadsfria Creative Cloud-konton. Någon prenumeration krävs inte om det bara är synkroniseringen du är ute efter.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.