Phottix Mitros – kraftfull blixt till Canon

Nyheter 7 Jun 2013

Den senaste Phottix-blixten för Canon heter Mitros, och den erbjuder bland annat ett ledtal på 58 och en räckvidd på mellan 12-16 meter inomhus.

Phottix Mitros

Phottix Mitros för Canon är en kraftfull blixt med ett ledtal på hela 58 (vid brännvidden 105 mm), och enligt Phottix ger det en räckvidd på mellan 12-16 meter inomhus, respektive 7-9 meter utomhus.

Blixten erbjuder full TTL, liksom möjlighet till helt manuell hantering, och det bör inte vara några större problem med att positionera blixten korrekt då den har ett huvud som går att rotera i 360 grader, och som dessutom går att tilta -7-90 grader. Dessutom täcker blixten 24-105 mm både i automatiskt och manuellt zoomläge. I det automatiska läget så anpassas blixträckvidden automatiskt efter objektivets brännvidd, och i det manuella läget går det att manuellt ställa in räckvidden.

För den som är intresserad av att bränna av så många blixtar som möjligt i följd så kan det vara bra at känna till att Phottix Mitros har en uppladdningstid på mellan 0,1 och 2,5 sekunder mellan blixtarna i snabbläget. I standardläget ligger uppladdningstiden på mellan 0,1 och 5 sekunder.

Blixten stödjer synkroniseringslägena blixt vid första ridå, blixt vid andra ridå, samt höghastighetssynkronisering, och blixtexponeringskompensation kan köras både manuellt och gafflad.

Bland de trådlösa funktionerna så kan blixten ställas på lägena Av, Master, Slav, och optisk slav, och i det sammanhanget kan även nämnas att blixten fungerar fullt ut med Phottix Odin blixtstyrningssystem, och är också kompatibel med Phottix batteripack.

Övriga fakta om Phottix Mitros som kan vara bra att känna till:

• Drivs av fyra AA-batterier, men har även en port för Phottix externa batteripack. Dessutom stöd för Canons batteripack CP-E4 via en adapter.

• 3,5 mm synkport

• USB-port för uppgraderingar

• Storlek: 202,8 x 77,5 x 58,3 mm

• Vikt: 427 gram (blixt utan batterier)

Priset i butik kommer att hamna runt 3 200 kronor

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.