PREMIÄR FÖR HELAUTOMATISK BILDFÖRBÄTTRING

Nyheter 3 Feb 2017

Photolemur för Mac, världens första helt automatiskt bildförbättringslösning har lanserats. Photolemur är designad för alla som tar bilder och ger, enligt företaget själva, användaren möjligheten att snabbt bearbeta dussintals bilder och få fram ett bra resultat på några minuter och se till att alla som tar bilder men inte vill lägga timmar på att redigera dem inte längre behöver göra det.

Photolemur2

Genom en ny teknik som känner igen objekt, ansikten, träd, himlar, grönska och mer ser Photolemur skillnad på porträtt, landskap och makrobilder och applicerar lämplig förbättring för de bilderna. Det behövs ingen särskild ansträngning från fotografen, förutom att ladda upp bilderna och välja åtgärd. Photolemur använder dock inga förinställda inställningar, utan använder tidigare erfarenhet och analysering av miljontals pixlar för att identifiera kanter, objekt, himlar, grönska och mer och gör sedan nödvändiga justeringar i bilden. Allteftersom du tar förbättrar fler och fler bilder bygger varje sparad eller delad bild upp en databas av lyckade förbättringar, och alla bilder som inte sparas hamnar i en databas med misslyckade resultat. Det ska se till att alla framtida förbättringar baseras på lyckade resultat. Photolemur lär sig alltså konstant vad du gillar och inte gillar.

 

Nyckelförbättringar:

 • Automatic color recovery tar tillbaka förlorade färger och får dina bilder att stå ut.
 • Sky Enhancement levererar mer naturliga och livfulla moln och himlar.
 • Exposure Compensation upptäcker och kompenserar automatiskt för felaktiga exponeringsinställningar som kan ha påverkat dina bilder.
 • Smart Dehaze upptäcker och tar automatiskt bort onaturlig dis, dimma, damm eller smog och förbättrar färgerna i dina bilder.
 • Natural Light Correction väger in vid vilken tid på dagen bilderna togs och justerar tonerna, exponeringen och kontrasten för att ta fram de naturliga färgerna och ljuset.
 • Foliage Enhancement tar automatiskt fram individuella träd och andra typer av växter och justerar färger, skärpa och andra detaljer.
 • Noise Reduction hittar och tar automatiskt bort oönskat digitalt brus som ofta skapas av långa slutartider i svagt ljus.
 • Tint Perfection analyserar automatiskt dina bilder för att hitta den bästa tonen.
 • JPG Fix tar automatiskt tillbaka de detaljer som kan gå förlorade när du sparar till JPEG-format.
 • Face recognition upptäcker automatiskt ansikten, och rensar sedan bort brister och blemmor.
 • Horizon Straightening analyserar och justerar automatiskt sneda horisonter eller bakgrunder.

Photolemur erbjuder även gruppbearbetning av upp till 40 bilder.

 

Photolemur för Mac lanserades i december, och en Windows-version finns tillgänglig tidigt 2017. Mobila och nätbaserade versioner samt en företagsversion av Photolemur utvecklas just nu och beräknas lanseras senare under 2017.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.