RYGGSÄCKAR FÖR UTOMHUSFOTOGRAFEN

Fotoväskor 24 Mar 2017

De två ryggsäckarna SidePath och TrailScape från MindShift Gear är designade för utomhusfotografen som är på jakt efter en tålig väska.

SidePath-hires
SidePath

SidePath, som är 26 x 47 x 15 cm stor, väger 0,7 kilo och har en total volym på 14 liter, har plats för en stor spegellös kamera och en eller två standardzoomar eller fasta objektiv, eller en kompakt spegelreflexkamera och ett eller två objektiv.
Väskans rundade baksida med stöd vid korsryggen, luftkanaler och justerbar bröstrem ska göra väskan mer bekväm. Väskan är tillverkad av nylon, YKK-blixtlås och förstärkning på extra belastade områden för längre hållbarhet. Med den låga vikten är väskan enligt företaget själva perfekt för landskapsfotografering och resefotografering. En öppning vid baksidan ska hålla utrustningen säker, och ett stort fack har plats för en surfplatta på tio tum. Väskan har åtta liters kapacitet för personlig utrustning.

Väskan har fästen för stativ eller vandringspinne på sidorna, två stora fickor med plats för vattenflaskor samt justerbara skiljeväggar inne i väskan för att användaren ska kunna anpassa insidan efter behov. Det medföljer även ett regnskydd.
 

 

TrailScape-hires
TrailScape

Med TrailScape som är 25 × 46 × 18 cm stor och väger 1,3 kilo, försöker företaget tilltala utomhusfotografen som är ute efter en balans mellan tillgång till nödvändig fotoutrustning och möjligheten att samtidigt behålla en liten och kompakt profil. TrailScape passar tillsammans med ett komplett kamerasystem, inklusive ett 70-200mm f/2,8-objektiv, komplett med motljusskydd. Med fack för laptop och surfplatta har företaget försökt göra väskan ännu mer tilltalande för den resande fotografen och insidan går, precis som i SidePath, att justera efter användarens behov. Även den här väskan har fästen för stativ eller vandringspinne samt fack för två vattenflaskor, och det finns även anpassade fack för mindre saker som smartphone eller solglasögon. På insidan finns fickor för batterier, minneskort, filter och andra mindre tillbehör. Ett regnskydd medföljer även den här väskan.

– Vi på MindShift Gear lägger fokus på att möta behoven hos utomhusentusiasterna som ofta bär med sig sofistikerad och dyr elektronik, djupt ute i det vilda. De söker skydd och
bekvämlighet, säger Doug Murdoch, CD och lead designer på företaget.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.