SÄLJSTART FÖR PANASONICS NYA KAMERA

Nyheter 7 Apr 2017

Panasonic börjar nu sälja nya Lumix GH5, en kamera med 20,3MP-sensor utan lågpassfilter som tillsammans med nya Venus Engine ska erbjuda bäst upplösning, färgåtergivning och brusreducering hittills, även vid den maximala ISO-känsligheten på ISO 25600.

Lumix_GH5_Bild

För att minimera skakoskärpa vid fotografering utan stativ innehåller kameran det femaxliga bildstabiliseringsystemet Dual I.S (Image Stabiliser) 2. Det motsvarar fem gånger exponeringstiden, beroende på brännvidd, vilket innebär att du kan öka exponeringen med fem steg. Brusreduceringssystemet fungerar både när du tar bilder och filmar och ska enligt företaget själva även ha bra effekt även när objektiv som inte är utrustade med O.I.S, optisk bildstabilisering, används.

Lumix GH5 kan filma video med 4K 60p/50p (QFHD 4K: 3840 x 2160 / MOV eller MP4). En högre bildhastighet betyder bättre kompensation för rörelser, plus att du kan dra ner hastigheten utan att tappa detaljer när du redigerar din video. Tack vare att kameran är utrustad med pixel för pixel-inspelning utlovar Panasonic högupplösta bilder och en perfekt brännvidd. Det finns heller ingen inspelningsbegränsning så du kan spela in mer än 30 minuter, oavsett inställningar.

Lumix GH5 är också utrustad med integrerad 4:2:2 10 bit 4K-inspelning, vilket bland annat innebär att bandeffekter elimineras i scener med många olika nyanser i färgerna. Du kan även spara film i 4:2:2 10-bit på ett SD-kort samtidigt som du skickar ut en Live-signal vid en HDMI-utgång som har kopplats till en extern skärm eller inspelningsutrustning. 4:2:2 10-bit ska ge en verklighetstrogen färgåtergivning med över en miljard färger och fyra gånger så fin nyansering som 8-bit.

Panasonics DFD-teknik (Depth from Focus) innebär att kameran snabbt kan räkna ut fokuslinsens rörelser genom att jämföra skärpedjupet från två olika bilder, och genom att kombinera AF-styrningen med en läshastighet på upp till 480bps får Lumix GH5 en snabb autofokus på ner till 0,05 sek.

Det nya 6K Photo-läget innebär att du kan ta obegränsade bildserier och i efterhand extrahera och spara de bilder du vill ha. 6K Photo-läget vid 30 bps innebär att du kan ta bilder med en upplösning på  18MP. I 4K Photo-läget vid 60 bps kan du fånga ännu snabbare rörelser.

Enligt Panasonic är Lumix GH5 konstruerad för att stå emot tuffa förhållanden ute på fältet, och förutom att klara ner till tio minusgrader är den skyddad mot både vatten och smuts tack vare tätningar runt luckor, reglage och knappar. Kameran i sig är tillverkad av magnesiumlegering för att vara både lätt och hållbar.

GH5 har många likheter med sin föregångare, GH4. Utseendemässigt är de nästan identiska, men GH5 har en något större skärm, en flyttad inspelningsknapp, som nu även är en joystick, och snurrhjulet har blivit större. Kameran har 225 fokuspunkter och en större skärm på 3,2 tum och en upplösning på 1,62 punkter. Den elektroniska OLED-sökaren har en upplösning på 3,686 miljonerpunkter.

Kameran ska börja säljas den här veckan, till ett cirkapris på 24 000 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.