SÄTT IHOP ETT VERTIKALT PANORAMA

Teknik 31 Jul 2016
Foto: Richard Silver
Foto: Richard Silver

Gå steget längre med ett projekt inspirerat av ”Vertical Churches”

Richard Silver har arbetat med projektet ”Vertical Churches” i fyra år, och har redan fått ihop en samling av mer än 100 olika med panoraman av kyrkointeriörer från hela världen.

Du skapar ett vertikalt panorama, eller vertorama, som det också kan kallas, som du skapar ett horisontalt panorama – med kameran inställd på det manuella exponeringsläget, manuell fokus och en förinställd vitbalans tar du en serie bilder med tillräcklig överlappning så att bilderna enkelt kan sammanfogas i ett program i efterhand. ”Jag börjar med att fota kyrkbänkarna, och går sedan vidare uppåt för att få med taket. Jag avslutar alltid med kyrkans bortersta ände”, avslöjar Richard. “Den färdiga bilden består normalt av allt mellan fem till nio individuella bilder, och jag försöker hålla dem i ett äkta panoramaformat på 3:1.”

”Jag börjar med att bearbeta RAW-filerna i Lightroom, och går sedan vidare till Photoshop för att sätta ihop dem, men ibland kan det vara svårt på grund av kyrkans vinkel eller taklamporna.

”En annan utmaning är att fotografera handhållet, eftersom stativ inte är tillåtet i inte alla kyrkor. Beroende på när du besöker den kan det dessutom finnas många människor i kyrkan. Ofta kan jag ta bort dem i Photoshop, men ibland är de helt enkelt för många för att jag ska kunna hantera dem.”

www.richardsilverphoto.com

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.