Skapa en mer mystisk look

Guider 23 Aug 2010
Low-key-porträtt

Low-key-porträtt är, inte helt oväntat, motsatsen till high-key, vilket innebär bilder som innehåller väldigt mörka toner som ligger nära gränsen för underexponering. Föreställ dig en man med mörkt hår, i en mörk skjorta, mot en mörk bakgrund, där de yttre områdena av bakgrunden och subjektet är nästan svarta; resultatet är en stämningsmättad, atmosfärisk känsla som uttrycker en känsla av mystik eller förebådning. Traditionellt sett underexponerar fotografer en aning för att skapa denna effekt, men återigen är det bättre att göra arbetet i Photoshop , så att du kan avgöra var du vill bevara skuggdetaljer och var du vill låta bilden falla i totalt mörker.

LOW-KEY-TEKNIK

LÄGG TILL ETT NIVÅJUSTERINGSLAGER och flytta reglaget för Mellantoner till höger för att göra bilden mörkare i mellantonerna, eller i använd ett Kurvjusteringslager i Photoshop och dra mitten av kurvan neråt.

OM DU ANVÄNDER ELEMENTS duplicerar du bakgrundslagret och använder Justera färgkurvor: börja med att välja förinställningen Gör högdagrar mörkare, och dra sedan alla reglage utom Mellantonskontrast till vänster – detta kommer att producera en mjukt neråtgående kurva och göra alla toner i bilden mörkare.

OM DET BEHÖVS kan du trycka reglaget för Mellantonskontrast till höger också – men var försiktig så att du inte skapar en för kontrastrik och posteriserad effekt.

OM BAKGRUNDEN eller andra områden behöver göras ännu mörkare, kan du justera dessa genom att markera dem först eller maska justeringen i efterhand. Om din justering har förstärkt färgerna för mycket, lägg till ett nyans/Mättnadsjusteringslager och reducera mättnaden en aning.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.