SKAPA ETT FILMPORTRÄTT

Teknik 9 Maj 2017

Skapa äkta filmkänsla med ett par specialeffekter.

filmporträtt2
Foto: Dragos Ionescu

 

Tror du att det krävs resväskor fulla med utrustning, och en armé av assistenter för att skapa porträtt med riktig filmkänsla? Tänk om! Dragos Ionescu tar den här typen av bilder i sitt badrum, med en enkel vägg som bakgrund och billiga blixtar istället för studioblixthuvuden. ”För de här bilderna förlitade jag mig mycket på ljussättningen och mina efterbehandlingskunskaper för att skapa atmos­fären”, avslöjar Dragos. ”Snön och bakgrunden lades till i Photoshop med hjälp av penslar och texturer som jag hade skapat.”

Stjärnan i de här bilderna är Dragos farfar, medan rollen som tungviktare med tandpetare i munnen spelas av hans 83-åriga styvfarfar. ”De flesta av mina porträtt är iscensatta och normalt agerar personerna på bilderna enligt mina instruktioner.

”När jag tog de här bilderna insåg jag att det är bättre att sakta bygga upp en ljussättning istället för att placera ut alla blixtarna på en gång och sedan flytta runt dem. Numera börjar jag med en huvudblixt, och lägger sedan till ytterligare en i taget tills jag har tillräckligt för att göra verklighet av min vision. Jag kom även till slutsatsen att jag inte behöver dyr utrustning för ljus­sättning för att få till bra resultat.”

www.idragos.co.uk

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.