SKAPA ETT LIVFULLT DÖRRMONTAGE

Teknik 26 Jun 2016

Förvandla ett vardagligt motiv till ett färgglatt konstverk.

SkapaEttDorrmontage-2

Agne Gintalaite dokumenterar en ”garagestad” – ett antal förråd och bodar – i Vilnius, Litauen för sitt projekt Beauty Remains. Att fotografera intressanta dörrar eller fönster på det här sättet är ett bra långtidsprojekt eftersom du kan hitta bra motiv överallt.

Agne har fotograferat över 200 dörrar än så länge och visar inga tecken på att tappa intresset. ”Jag ser mig själv som en samlare, en skapare av ett unikt visuellt arkiv av de här dörrarna, och jag dokumenterar nu andra garagestäder och arbetar med nya paletter.”

Agne använder en Canon EOS 5D Mark II och ett EF 50 mm  f/1,4-objektiv för att ta bilder. ”Jag arbetar i dagsljus utan direkt solljus, och jag fotar normalt i RAW. När jag konverterar de här filerna till JPEG så ökar jag kontrasten och skärpan, men inte mättnaden. Mitt mål är att bevara de starka, men naturliga färgerna.” Hon måste även vara selektiv med sina bilder. ”Jag ville fotografera alla dörrarna, men en del garage var öppna och ägarna pysslade med sitt. Andra var blockerade av soptunnor eller bilar, eller dolda i mörka hörn och var svåra att komma åt.”

Sätt ihop allt

När du ska sätta ihop ditt montage är färgpaletten viktig. Fundera på om du ska använda färger som kompletterar eller kontrasterar varandra, delar en kärnfärg eller övergång från en färg till en annan.

www.gintalaite.com

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.