Skapa vackra läppar

Guider 5 Apr 2012

Läppar är nästan lika viktiga som ögonen på retuscherarens prioriteringslista. En enkel retuschering skulle vara att efterbelysa linjen där läpparna möts, sedan förbättra tonerna med ett justeringslager. Förutom tekniker för att göra det mesta av ditt motivs läppar. Om du vill ändra läppstiftsfärgen lägger du till ett Nyans/Mättnad-justeringslager, eller så kan du göra dem fylligare. Bara dra upp en lös markering, ludda med 10 pixar och förstora med Omforma-läget.

01 Efterbelys mellanrummet

Tryck Cmd/Ctrl+C för att duplicera ditt bakgrundslager, välj sedan Efterbelys-verktyget från verktygspanelen. I alternativraden ställer du in omfånget till Mellantoner och Exponering till 15%. Med en mjukkantad pensel ritar du utmed linjen där läpparna möts för att ge dem mer definition.

02 Justera tonerna

Klicka på Skapa justeringslagerikonen i lagerpanelen och välj Kurvor. Dra en S-formad kurva med två punkter för att förstärka kontrasten, välj sedan Röda från RGB-menyn och för kurvan uppåt – använd olika färginställningar för andra färger. Tryck på OK.

03 Lägg till en mask

Tryck Cmd/Ctrl+I för att invertera Kurv-lagermasken och dölj justeringen, ta sedan penselverktyget från verktygspanelen. Tryck på D för att återställa vitt som färg och måla över läpparna för att visa tonerna. Slutligen leker du med opaciteten hos Kurv-lagret för att finjustera effekten.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.