SKISSA PÅ EN IDÉ

Teknik 28 Maj 2016

Sätt ihop en skissbok med bilder

SkissaPaEnIde2

Hur kommer bra fotografer på så många fantastiska koncept? Att ha en skissbok kan vara ett riktigt bra sätt att komma fram till hur bra idéer ska utföras och samla spekulativt arbete medan du finjusterar arbetssättet. Du kan även använda skissböcker som en dagbok och skriva ner tekniska upptäckter, eller anteckningar från en workshop (det är ingen mening med att ta riktigt otroliga bilder om du inte kan återskapa dem eftersom exponerings- och fokusinställningar var helt slumpmässiga).

Varför inte använda en skissbok för att samla bilder och arbetssätt du gillar från böcker och tidningar? Det är särskilt praktiskt om du är bröllops- eller modefotograf och planerar en fotografering. Eller använd boken för att skriva, och gör upp planer för kompositioner och möjliga arrangemang för ljussättningen.

SkissaPaEnIde1

Men innan du ger dig av till bokhandeln ska du inte känna att du behöver köpa fysiska skissböcker. Facebook, Pinterest, Tumblr, eller din egen hemsida är perfekta för att lagra idéer och visuell inspiration, och du kan normalt begränsa vem som kan se anteckningarna om du är orolig för att någon annan ska stjäla dina idéer.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.