SONY A7S II – 4K-VIDEO OCH FÖRBÄTTRAD AUTOFOKUS

Nyheter 16 Sep 2015

När nu Sony uppgraderar sin spegellösa fullformatskamera A7S så ligger fokus på 4K-video och förbättrad autofokus

SonyA7SII-fram-Wordpress

Sony har precis lanserat en uppgraderad version av företagets A7S-kamera. Nykomlingen heter A7S II, och innehåller ett par riktigt intressanta nyheter.

Mycket är likadant jämfört med föregångaren, exempelvis fullformatsensorn på 12 MP och ISO-prestanda i det utökade läget på fantastiska 50-409 600. Men vi noterar att Sony lagt till samma 5-axliga bildstabilisering som återfinns i A7 II och A7R II.

SonyA7SII-ovan-Wordpress

En riktigt intressant nyhet är en möjlighet att spela in videoklipp i 4K-upplösning i hastigheter på upp till 30 bilder per sekund, och det handlar då alltså om intern 4K-inspelning med full bildpunktsvisning utan pixelbinning i fullformat. Det sistnämnda innebär kortfattat att kameran helt enkelt ska ha blivit bättre på att filma video i svagt ljus utan att det uppstår en massa störande artefakter i slutresultatet. Dessutom klarar kameran att filma i S-Gamut3 och Cine/S-log3. Därtill erbjuder den en Gamma Assist Display-skärm och förbättrad Zebrafunktion, och klarar Full-HD-inspelning i hastigheten 120 bilder per sekund (i 1080p), samt 4x/5x-slow motion-inspelning.

SonyA7SII-bak-Wordpress

Därtill har Sony filat ytterligare på kamerans AF-system, vilket nu erbjuder hela 169 AF-punkter, vilket är upp från 25 punkter hos A7S-modellen.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.