SONY LEVERERAR MASSIVT ZOOMOMFÅNG

Nyheter 27 Jan 2017

Sonys har presenterat nya CyberShot HX350 – en kompakt superzoom med ett zoomomfång som motsvarar 24-1200 mm och en sensor på 20,4 megapixlar.

Sony

Med sin långa brännvidd vill Sony att den nya kameran ska passa såväl landskaps- som familjefotografen, och för att begränsa skaket som allt som oftast är associerat med längre brännvidder använder sig företaget av Optical SteadyShots som tar bort skak genom att snabbt skifta en grupp linselement för att korrigera även de allra minsta skakningarna. I videoläget ska Intelligent Active Mode göra filmer lika skarpa.

Kameran har en högupplöst bakbelyst Exmor R CMOS-sensor med 20,4 effektiva megapixlar och en snabb BIONZ X-bildprocessor. Kameran har även en manuell ring för mjuka justeringar av zoomen och fokuseringen, plus en lättillgänglig lägesratt och anpassningsbar knapp för snabba justeringar av dina favoritinställningar. Kameran har kompletta PASM-kontroller och Sony hoppas att filmmakare ska uppskatta det extra 24p-läget som ger materialet ett filmiskt utseende. Kameran har en elektronisk sökare, men även en manuell lutningsbar LCD-skärm på 7,5 cm och en upplösning på 921 000 punkter.

Kameran börjar säljas i januari till ett pris av cirka 4 500 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.