Sony uppdaterar A7 III

Nyheter 6 Mar

Nu lanserar Sony tredje generationen i A7-serien och fullt logiskt blir namnet Sony A7 III. Den här kameran har ärvt en hel del funktioner från både A7R III och A9.

Sony A7 III har precis som föregångaren en upplösning på 24 megapixlar, trots att det rör sig om en helt ny sensor. I den här kameran sitter en bakbelyst CMOS-fullformatssensor med ett ISO-omfång som sträcker sig från 100-51 200.

Sony A7 III sägs kunna leverera 14-bitars RAW-bilder även i tyst och kontinuerlig bildtagning. Eftersom den är utrustad med en optisk bildstabilisator i fem axlar, möjliggör det upp till fem steg kortare slutartid.

Bland andra funktioner och finesser som Sony är lite extra stolta över märks att videoinspelningen nu är uppdaterad och klarar 4K-upplösning, med full pixelavläsning. Dessutom har man förbättrat kamerans autofokus, som nu enligt Sony ska vara dubbelt så snabb som i A7 II. Den har 693 punkter som täcker 93% av bilden, med understöd av 425 kontrastdetekterande AF-punkter.

Även batteritiden har förbättrats. Kameran ska klara 710 bilder per laddning, vilket enligt Sony är världens längsta batteritid bland spegellösa kameror.

Sony A7 III börjar säljas i april, med det rekommenderade cirkapriset 24 000 kronor för huset, och i paket med objektivet SEL2870 för cirka 26 000 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.