SPARA EN FÖRMÖGENHET PÅ UTRUSTNING

Teknik 8 Jun 2015

Bra bilder med egentillverkade tillbehör

Fotografering kan vara ett dyrt intresse, men det behöver det inte vara. Den österrikiska fotografen Markus Berger gillar att skapa och laga och har kommit på flera smarta pengasparande lösningar som förbättrar hans bilder och ser efter hans utrustning.

SparaEnFormogenhetPaUtrustning-Wordpress

”Det finns så många saker du kan göra, men jag gillar särskilt mycket att använda en burkkylare som ett billigt sätt att skydda objektivet på”, förklarar han.” ”Du kan även använda plastpåsar som regnskydd. När det kommer till ren fotografering använder jag en billig glaskula för att skapa unika perspektiv och för att fånga kreativa vinklar, eller så sätter jag fast ett par strumpbyxor över objektivet för att skapa en glamoröst mjuk fokuseffekt.”

”Ett annat bra tips är att använda en svart tegelpanna för sofistikerad produktfotografering, eller att använda din iPad för coola ljuseffekter. I den mer extrema änden använder jag spray och tändare för att få spektakulära porträtt.” Som du kan se från hans bild här nedanför må Markus spara pengar på utrustning, men hans bilder ger absolut inget billigt intryck.

Sätt igång

  • Att skapa en blixtdiffusor för att mjuka upp ljuset är en bra idé, eftersom köpta lösningar kan vara dyra.
  • En annan bra idé är att tillverka ett ljustält av ringpärmar för att sprida ut ljuset.
Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.