STOR AUKTION PÅ BUKOWSKIS

Aktuellt 25 Nov 2016

Under dagen och helgen visar Bukowskis upp Contemporary, höstens största auktion för svensk och internationell samtida konst. Visningen äger rum på Konstnärsmuseet och följs av en slagauktion i Spegelsalen på Berns måndagen den 28 november

Foto: Lars Tunbjörk
Foto: Lars Tunbjörk

 

Bland annat visas verk av utställningsaktuella konstnärer som Cecilia Edefalk och Dan Wolgers, hett efterfrågade yngre konstnärer som Nathalie Djurberg och Carl Hammoud och internationella konstnärer som Jim Dine, Ed Ruscha och Julian Opie.

– Extra roligt är att vi denna säsong också har verk av samtida konstnärer som aldrig setts på auktion i Sverige tidigare, som exempelvis Dan Colen och Carsten Nicolai, säger Lena Nytén, ansvarig specialist för fotografi och samtida konst på Bukowskis.

På Bukowskis är Lena Nytén och Karin Aringer nyckelpersoner i arbetet med auktionen. Karin Aringer har arbetat med samtida konst och fotografi på Bukowskis sedan 2010. Lena Nytén har arbetat med samtida konst på Bukowskis sedan 2005 och bland annat ansvarat för att bygga Skandinaviens största marknadsplats för klassiskt och samtida fotografi. Extra minnesvärt är den första miljonnoteringen av ett fotografi på svenska marknaden, ”Domestic Nude V” av Helmut Newton.

-Samtida konst är ett sätt att förstå vår nutid och att arbeta med verken, konstnärerna och samlarna är givande på så många plan. Det känns spännande att få visa Contemporary på Konstnärshuset. Dess historiska miljöer tillsammans med samtidskonsten skapar en intressant dynamik, säger Karin Aringer, specialist på samtida konst, fotografi och grafik på Bukowskis.

Samarbetet med Konstnärshuset är en del av höstsatsningen Bukowskis visiting, där auktionsvisningar turnerar runt på utvalda platser i Stockholm medan utställningslokalerna vid Berzelii park renoveras.

Tid och plats:
Visning den 24–27 november, Konstnärshuset, Smålandsgatan 7, Stockholm.
Slagauktion kl 18.00–21.00 den 28 november i Spegelsalen på Berns i Stockholm.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.