SVENSK TREA I VÄRLDENS STÖRSTA HUNDFOTOTÄVLING

Aktuellt 26 Aug 2016

Med en lycklig dalmatiner på en fartfylld bild lyckades umeåfotografen Daniel Nygaard knipa en tredjeplats i världens största hundfototävling. Nu visas det prisbelönta fotografiet visas på ett konstgalleri I London – och Lennons glädjeskutt i snön sprids över världen.

Lennon_Daniel-Nygaard
Foto: Daniel Nygaard

Närmare 13 000 bidrag från 90 länder har passerat juryns ögon, men trots det hårda motståndet lyckades fotografen Daniel Nygaards bild på dalmatinern Lennon som glädjeskuttar i ett snöigt Umeå fånga juryns intresse i Brittiska Kennelklubbens tävling ”Dog photographer of the year 2015”. I kategorin ”Dogs at play” placerade sig Nygaard på en mycket hedrande tredjeplats.

– Jag är så stolt över att juryn valde ut min bild på Lennon i denna oerhört breda kategori. Det är faktiskt den kategori som hade flest tävlingsbidrag, säger Daniel Nygaard.

Han är den enda fotografen i Skandinaven som fått en medaljplats i fototävlingen och får äran att hänga bilden på väggarna i Brittiska Kennelklubbens galleri i London.

Daniel Nygaards resa till hundfotografiets finrum började med familjens egna hundar. Men de senaste åren har mängder av hundar fångats på bild – alltid i sin naturliga miljö.

– För mig är det allra roligast att fotografera hundar ute i naturen, där många trivs allra bäst. Och jag tycker att det ofta speglar sig i bilderna. Det känns kul att fler får chansen att njuta av Lennons glädje i snön, säger han.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.