TA SFÄRISKA BILDER

11 Maj 2015

Testa att skapa vackra panoraman som de här

TaSfariskaBilder2-Wordpress Det har blivit mycket enklare att sätta ihop panoraman med digitala kameror, men Simon Sherwin har brutit ny mark med sina spektakulära sfäriska panoraman. Simon bodde i Japan i flera år, och har skapat minnesvärda panoraman därifrån. “Stativ är i princip bannlysta i traditionella japanska byggnader, så jag fick komma på ett nytt sätt att ta bilder att sätta ihop”, förklarar Simon. “Jag kom på iden att använda ett snöre som lodlina och fota handhållet. Den metoden låter mig fånga hela den visuella sfären utan problem, inklusive ytan under mig. Du behöver verkligen inte ett stort och tungt stativ för att göra det.”

När det kommer till objektiv använder Simon nu endast ett fisheye-objektiv på 8 mm, vilket innebär att han bara måste ta fyra bilder för att ha tillräckligt material att sätta samman i mjukvaran. “Ju vidare objektivet är, desto enklare är det”, säger han. TaSfariskaBilder1-Wordpress

Sätt igång

  • ”Det största felet du ska försöka undvika är förflyttning av kameran”, säger Simon. “Det resulterar i skillnader mellan angränsande bilder som gör det svårt att sätta ihop dem sömlöst.”
  • När det kommer till mjukvaror föredrar Simon PTGui och Hugin. ”Hugin är bra, gratis, och bygger på öppen källkod”, säger han.
  • Det finns nu särskilda smartphone-appar som låter dig skapa iögonfallande panoraman, som PhotoSynth.
Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.