TRISS I OBJEKTIV FRÅN OLYMPUS

Nyheter 18 Nov 2016

Olympus M.Zuiko Digital ED 30 mm 1:3.5 Macro, M.Zuiko Digital ED 12-100 mm 1:4.0 PRO och M.Zuiko Digital ED 25 mm 1:1.2 PRO är tre av höstens nyheter från Olympus.

 

Olympus M.Zuiko Digital ED 30 mm 1:3.5 MacroOLYMPUS-M.ZUIKO-DIGITAL-ED-30-mm-1-3.5-Macro
Det här objektivet har en låg vikt, ett kompakt format och samtidigt klassens högsta förstoringsgrad (2,5 ggr) kombinerat med kortaste närgränsen (9,5 cm). Autofokusen är enligt Olympus så gott som ljudlös och 20-30% snabbare än konventionella makrolinser av samma typ.

Objektivet fyller ut gapet mellan Olympus premiumobjektiv 25 mm 1:1.8 normalobjektiv och porträttobjektivet 45 mm 1:18.

Objektivet ger enligt Olympus själva i princip ingen distorsion som andra kompakta snabbfokuserande makroobjektiv med hög förstoringsgrad kan uppvisa. Bokehn (konstnärlig oskärpa i för- eller bakgrund) utlovas vara både cirkulär och attraktiv. Objektivet är dessutom kompatibelt med funktionen Fokus Bracketing som finns på vissa kameramodeller och som automatiskt tar flera olika exponeringar med olika fokuspunkter av motivet, så du kan välja den som är bäst.

Undervattensvärlden är fylld av motiv för makrofotografering och det nya objektivet är kompatibelt med Olympus tillbehör för undervattensfoto. Vid sidan av undervattenshus för olika kameramodeller, kan du lägga till antireflekterande objektivring och manuellt fokussystem.

 

OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100 mm 1:4.0 PROOLYMPUS-M

Brännvidden motsvarar 24-200 mm för 35 mm småbild, vilket ger ett zoomomfång på 8,3 gånger och hittills har det krävts minst två objektiv för motsvarande omfång med professionell bildkvalitet. Objektivet är utrustat med Sync IS som möjliggör upp till 6,5 EV-steg bildstabilisering, det är väderskyddat och närgränsen ligger på 1,5 cm.

Den nya prozoomen ger dig större flexibilitet som fotograf och möjlighet att ytterligare minimera nödvändig utrustning i extrema situationer. Trots låg vikt och kompakt format får du professionell prestanda och en brännvidd som tidigare inte funnits i ett enda objektiv.

Precis som övriga objektiv i Olympus PRO-serie är det väderskyddat, dvs stänk-, damm och fryssäkert. I kombination med Olympus OM-D kameror får du Micro Four Thirds prisbelönta systemegenskaper: låg vikt, kompakt format, branschledande bildstabilisering, extremt snabb autofokus och professionell bildkvalitet.

Med ett hölje i metall vill Olympus signalera högsta kvalitet i alla detaljer. Från möjligheten att på bara 1,5 cm avstånd knivskarpt återge motivets finaste skiftningar i färg och form, till vidvinkelbilder med skärpa över hela bildytan och snygga telebilder med kort skärpedjup.

Kraven på den optiska bildkvaliteten var högt ställda vid utvecklingen av objektivet, vilket visar sig i en konstant bländare över hela brännvidden och Z Coating Nano som ska reducerar störande reflexer och blänk. Objektivet har inbyggd bildstabilisering som synkar (Sync IS) med Olympus 5-axliga bildstabilisering och stabiliserar bilden upp till 6,5 steg (EV). Det är även utrustat med ett mycket snabbt och exakt autofokussystem, anpassningsbar L-Fn-knapp för att få snabb tillgång till en specifik funktion och manuell fokuskoppling som möjliggör direkt övergång till manuell fokusering när det behövs.

 

OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:1.2 PROOLYMPUS-M.ZUIKO-DIGITAL-ED-25-mm-1-1.2-PRO
Det här objektivet motsvarar brännvidden 50 mm för 35 mm småbild. Det är ett nytt normalobjektiv med professionella egenskaper: snabb autofokus, extremt hög upplösning över hela bildytan och exceptionella lågljusegenskaper. Snyggare oskärpa är enligt Olympus svår att uppnå och objektivet är väderskyddat så det kan hänga med dig överallt.

Objektivet bygger på de absolut senaste rönen inom optisk teknik för att kunna leverera en exceptionell bildåtergivning med mycket hög kant-till-kant-upplösning. Objektivet uppfyller högt ställda professionella krav även vad gäller hög ljusstyrka 1:1.2 (bländare 1.2) och avancerad Z Coating Nano som effektivt förhindrar störande reflexer, flare och ghosting. Objektivet är konstruerat för att ge en mycket snygg oskärpa vid kort skärpedjup och konstruktionen där bara ett linselement av totalt 19 behöver röra sig möjliggör en snabb autofokus.

Precis som för alla andra objektiv i PRO-serien är 25 mm 1:1.2 PRO ordentligt väderskyddat. Det är byggt i metall, ger en förstoringsgrad på 0,11 gånger (motsvarar 0,22 gånger för 35 mm) och väger 410 gram.

 

M.Zuiko Digital ED 30 mm 1:3.5 Macro är optimerat för alla Olympus OM-D- och PEN-kameror och finns nu i butik för cirka 2 990 kronor.

M.Zuiko Digital ED 12-100 mm 1:4.0 är optimerat för Olympus OM-D- och PEN-kameror och finns i butik i november för cirka 12 990 kronor.

M.Zuiko Digital ED 25 mm 1:1.2 PRO är damm-, stänk- och frysskyddat. Det är optimerat för alla Olympus OM-D- och PEN-kameror och finns nu i butik för cirka 11 990 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.