TT:S STORA FOTOPRIS LÄGGS NER

Teknik 19 Maj 2017

Nyhetsbyrån TT har beslutat att lägga ner sitt Stora fotopris och Fotostipendium, men Fotografiska kommer ta över stafettpinnen.

TT

– För oss är det alltid nödvändigt att prioritera våra insatser och nu har vi beslutat att fördela om resurserna till andra bildrelaterade projekt. Det vi kommer att satsa på framöver är att jobba med mångfald ur ett bildbyråperspektiv, säger man vid TT.

Sedan starten 2003 har TT delat ut drygt 1,6 miljoner kronor i prispengar till svensk dokumentärfotografi och priset har varit väldigt prestigefullt i branschen.

Men från och med 2018 kommer Fotografiska alltså ta över stafettpinnen och inrättar Stora dokumentärfotopriset. Fotografiska kommer dela ut en vinstsumma på 100 000 kronor och möjligheten att ansöka dyker upp senare i år.

– Vi instiftar detta pris för att det är extra viktigt att uppmärksamma den dokumentära bilden, berättande har aldrig varit så viktigt som i den tid vi lever i nu. Svensk dokumentärt fotografi är enastående och vi hoppas att med detta pris bidra och uppmuntra kämpande duktiga bildjournalister, säger Per Broman, vd på Fotografiska, i ett pressmeddelande.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.