TVÅ NYA OBJEKTIV FRÅN PANASONIC

Objektiv 26 Feb 2015

Nu passar Panasonic på att utöka fotoutbudet med två Micro Four Thirds-objektiv för dig som gillar att ta närbilder, porträtt- och landskapsbilder – ett makroobjektiv med en brännvidd på 30 mm, och ett porträttobjektiv med en brännvidd på 42,5 mm

Panasonic

Panasonic passar nu på att lansera två nya objektiv i kameraserien Lumix G – ett 30 mm makroobjektiv (H-HS030) och ett 42,5 mm porträttobjektiv (H-HS043).

Det nya makroobjektivet på 30 mm (motsvarande 60 mm i 35 mm-världen) är särskilt utformat för landskaps- och närbildsfotografering. Objektivets bländare på f/2.8 ger, enligt Panasonic, exakt fokus och stor detaljrikedom, vilket ska göra att även de minsta detaljerna fångas på bilder av exempelvis insekter, mat och blommor.
Vidare kan nämnas att objektivet har ett fokusavstånd som startar vid 10,5 cm, och dessutom är utrustat med en Mega O.I.S-bildstabilisator. Inuti objektivet sitter en bländare som arbetar med 7 bländarblad, och filtergängan är på 46 mm. Objektivkonstruktionen består av 9 linser i 9 grupper, inklusive en asfärisk lins, och enligt Panasonic ska den inbyggda stegmotorn ge mjuk och tyst fokusering både vid fotografering och filmning.

Panasonic 42,5 mm

Det nya porträttobjektivet på 42,5 mm (motsvarande 85 mm), med en bländare på f/1,7 ska, enligt Panasonic, göra att du kan skapa snygg oskärpa bakom dina modeller, och objektivet innehåller Power O.I.S-bildstabilisering som kompenserar för handrörelser. Närgränsen ligger på 0,31 meter, och den optiska konstruktionen består av 10 linser i 8 grupper, varav en asfärisk lins. Inuti objektivet sitter dessutom en bländare som består av sammanlagt sju diafragmablad.

De nya objektiven finns tillgängliga från april till ett pris av 3 990 kronor (30mm), respektive 4 490 kronor (42,5mm).

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.