TVÅ NYA OBJEKTIV FRÅN SONY

Nyheter 31 Mar 2017

Sony har kommit med två nya objektiv för sina kameror med E-fattning. Sonys nya objektiv inkluderar det fasta mellanteleobjektivet FE 100 mm f/2,8i STF GM som är byggt för att skapa fantastisk bokeh med en unik STF-design (Smooth Trans Focus) och det lätta och kompakta fasta mellanteleobjektivet FE 85 mm f/1,8.

 

Sony100FE 100 mm f/2,8i STF GM OSS

Som ett specialdesignat mellanteleobjektiv i fullformat är 100 mm STF byggt för att producera vacker bokeh samtidigt som det ska bevara den standard på upplösningen som finns hos Sonys objektiv i flaggskeppsserien G Master. Det gör, enligt Sony, objektivet till ett kraftfullt fotografiskt verktyg för alla porträtt-, mode-, natur- eller bröllopsfotografer. Den unika bokehn görs möjlig tack vare objektivets avancerade optiska struktur, med en nydesignad 11-bladig bländare och ett apodizations-element. Liknande ett gråfilter som ökar i täthet mot kanterna skapar apodizations-elementet vackra övergångar mellan skarpa och oskarpa områden i en bild, vilket ger en mjuk bokeh som skapar djup i bilden. Enligt Sony får det motivet att stå ut mot vackert oskarpa element i både förgrunden och bakgrunden, vilket ska producera en bild som är naturligt behaglig att titta på. Objektivets design ska även se till att vinjettering hålls på en minimal nivå.

Det nya 100 mm-objektivet stödjer både kontrast-AF och fasdetekterande AF, och har ett SSM-system (Super Sonic Motor) som ska hjälpa till att skapa bra och korrekt AF-prestanda. Objektivet erbjuder även en närbildskapacitet på 0,25x, med en inbyggt makroring, inbyggd bildstabilisering, en anpassningsbar fokushållknapp, AF/MF-reglage, bländarring och det är även damm- och fukttätt.

 

Sony85FE 85 mm f/1,8

Det här nya mellanteleobjektivet lanserades som en mångsidig, lätt och kompakt objektivlösning för olika Sony-användare, från det arbetande proffset till entusiasten som har gått vidare till ett APS-C- eller fullformatshus för första gången. Med den stora maximala bländaren på f/1,8 utlovas imponerande och väldigt skarpa porträtt med mjuka bakgrunder som drar fördel av brännvidden på 85 mm och den maximala bländaren på f/1,8. Det här fasta objektivet har en rund 9-bladig bländarmekanism för naturlig bokeh, och ett dubbelt linjärt motorsystem som ska ge snabb, exakt och tyst fokusering. Det har även en mjuk fokusring samt ett AF/MF-reglage, och även det här objektivet är damm- och fukttätt.

 

De nya objektiven började levereras i mars och kostar:
FE 100 mm f/2,8i STF GM OSS — ca 18 000:-
FE 85 mm f/1,8 — ca 6 500:-

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.