UNDERVATTENSFOTOTÄVLING PÅ KANARIEÖARNA

Aktuellt 12 Maj 2016

Kanarieöarna arrangerar nu fototävlingen ”The Canary Islands Dive Photo Challenge” för dykare, både professionella och amatörer. Tävlingen belönar de bilder som bäst speglar Kanarieöarnas mångfald på havsbotten. Fler än 120 fotografer har redan skickat in sina bilder, och bidragen från ön El Hierro är de som sticker ut mest

Kanarieoarna_undervattensfototavling-Wordpress

I år arrangerar Kanarieöarna för första gången tävlingen “Canary Islands Dive Photo Challenge”. Tävlingen är redan i full gång och håller på till och med den 19 maj. Både professionella fotografer och amatörer är välkomna att delta i tävlingen. Canary Islands Dive Photo Challenge ger deltagarna chansen att vinna priser till ett sammanlagt värde av 25 000 euro.

På bara en månad har 807 bilder av 120 fotografer skickats in till tävlingen, vilken är den första tävlingen någonsin i undervattensfoto på Kanarieöarna. Den arrangeras av Promotur Turismo de Canaria i syfte att skapa och sprida ett visuellt innehåll av hög kvalitet som visar vilken idealisk destination Kanarieöarna är för dykresor.

Med sin fantastiska havsbotten som gömmer en spektakulär flora och fauna är Kanarieöarna ett paradis för dykare. Det klara kanariska dykvattnet möjliggör en sikt på upp till 30 meter, och vattnet har en temperatur på runt 20 grader, vilket är en perfekt livsmiljö för flera arter. Havsbottnen har en rik biologisk mångfald, full av grottor och rev, och ett djup som i vissa fall når flera tusen meter. En rikedom som har gjort områden som El Hierro, La Palma och Lanzarote till marina nationalparker.

Mer information hittar du på www.divephotochallenge.com.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.