UTSTÄLLNINGEN NOORI TALES VISAR LIVET I VATTENBRISTENS PAKISTAN

Aktuellt 29 Aug 2016

Under våren 2016 reste den prisbelönta svensk-eritreanska fotografen Malin Fezehai till Pakistan för att dokumentera hur livet för skolbarnen i det vackra Indusdeltat påverkas av vattenbrist och klimatförändringar.

WaterAid/ Malin Fezehai
Foto: WaterAid/ Malin Fezehai

Resan resulterade i 31 fotografier som berättar hur det är att som barn leva i ett område där tillgång till rent vatten alltid är en kamp. Fotografierna från Pakistan, där några tidigare visats av respekterade The New Yorker, ställs just nu ut i Kungsträdgården i Stockholm.
Genom fotografierna får vi följa några av Indusdeltats barn och uppleva problemen de möter i sin vardag. Vi får träffa 11-åriga Shaneela som av sina föräldrar förbjudits att gå i skolan eftersom det saknas flicktoaletter, men som ändå smiter dit eftersom hon vill lära sig saker. Eller 6-åriga Gul som kämpar för sin utbildning trots att hennes skola håller på att kollapsa av erosion orsakat av försaltning av grundvattnet.

WaterAid/ Malin Fezehai
Foto: WaterAid/ Malin Fezehai

– Noori Tales är historien om hur den globala vatten- och sanitetskrisen påverkar barnen och deras samhälle. Att få höra folkets fängslande berättelser ger perspektiv på de problem som påverkar det här området. Vatten är inte bara en bristvara utan regionens geografiska position gör också att den är väldigt sårbar för både översvämningar och klimatförändringar, säger Malin Fezehai.

Utställningen pågår fram till den söndag den 4 september.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.