VÄRLDENS FÖRSTA 100MP-DRÖNARE LANSERAS I ÅR

Nyheter 28 Apr 2017

Den kinesiska drönartillverkaren DJI har gått ut med att de ska släppa en ny drönare senare i år, vilken kommer innefatta en Hasselblad H6D-100c med 100 miljoner pixlar.

drönare1

DJI M600 Pro kommer rikta sig mot de som behöver exakta och detaljerade flygbilder, eftersom den inte bara kommer producera extremt högupplösta bilder utan användare kommer, enligt företaget själva, även kunna placera drönaren med exakt precision tack vare navigeringssystemet D-RTK GNSS.

Drönaren DJI M600 Pro, Ronin-MX och Hasselblad H6D-100c kombinerar de båda företagens expertis för att skapa ett verktyg för exakt, detaljerad och korrekt flygfotografering. Professionella användare kan kontinuerligt kontrollera kameran under flygning med appen DJI GO för att till exempel ta bilder och samla in information till kartor.

Plattformen för kombinationen är drönaren DJI M600 Pro, en avancerad och anpassningsbar plattform utrustad med det kraftfulla Lightbridge 2-systemet för överföring och sex Intelligent Flight-batterier. M600 Pro kan guidas av navigeringssystemet D-RTK GNSS, vilket kan stå emot starka magnetiska störningar för att ge en exakt 3D-positionering.

Kameran Hasselblad H6D-100c är enligt företaget själva en triumf, med en stor sensor på 53,4 mm x 40,0 mm som erbjuder otroliga detaljer, färgåtergivning och tonomfång även i svagt ljus med HC- och HCD-objektiv. Kameran sätts fast på drönaren genom Ronin-MX treaxliga stabiliserade gimbalhuvud, vilket bland annat har kraftfulla motorer för att stå emot G-krafter, behålla stabilitet och hålla horisonten rak.

Drönaren och kameran kommer släppas under sista fjärdedelen av 2017. Vad priset blir återstår att se.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.