FINSKA VINNARBILDER PÅ NATURFOTOGRAFISKA

Aktuellt 17 Mar 2017

Naturfotografiska i Hallstahammar är unikt i Norden som naturfotogalleri, och nu presenterar de en utställning med 40 vinnande och placerade bilder från Finska naturfotografernas årstävling 2015 – ett representativt tvärsnitt av den makalösa finska naturfotografin.

Foto: Mikael Larsson
Foto: Mikael Larsson

 

Finska naturfotografer har nått världsrykte, inte minst som skildrare av den Nordiska skogsnaturen. De har många yrkesverksamma naturfotografer, och en stor mängd avancerade hobbyfotografer. De är organiserade i föreningen Finska Naturfotograferna och varje år genomförs tävlingen ”Årets Naturbild”.

Utöver bilderna från Finska naturfotografernas årstävling 2015 ställer Naturfotografiska även ut lika många bilder tagna av medlemmarna i Naturfoto Västmanaland, en förening som har verkat i 20 år och har ett 40-tal medlemmar. Här ryms såväl nybörjare som fotografer som håller internationell nivå. Föreningens syfte är att samla seriöst intresserade naturfotografer för att inspirera varandra, och med bilden som medium verka för naturens mångfald. Föreningen arrangerar varje år en Årstävling för sina medlemmar. Juryn består alltid av en professionell natutfotograf. I denna utställning får vi se det bästa från de senaste årens bilder.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.