X-E1 – Fujifilms nya tillskott till X-serien

Systemkameror 7 Sep 2012

Nu släpper Fujifilm den spegellösa systemkameran X-E1. Nykomlingen innehåller samma APS-C-baserade X-transsensor på 16,3 Mp, inbyggd blixt, och samma X-fattning för att passa ihop med objektivserien Fujinon XF som föregångaren X-pro1. Den här gången har man dock tagit sig en extra titt på kamerans storlek, vilket har resulterat i ett mindre kamerahus. Även sökaren har uppgraderats och kameran innehåller nu en elektronisk sökare av OLED-typ med en upplösning på 2,36 miljoner pixlar, vilket är en av de högsta upplösningarna tillgängliga för elektroniska sökare idag.

I nuläget finns det tre objektiv i X-serien, men under hösten siktar Fujifilm på att utöka dessa till fem. Under 2013 är också tanken att samlingen ska utökas ytterligare till tio olika objektiv. Med en Fujifilm M-adapter kan även M-objektiv användas med X-kamerorna.

En fulladdad kamera kan ta ungefär 350 bilder innan batteriet tar slut och för den som vill komma ifrån de vanliga bilderna erbjuder X-E1 kreativa filmsimuleringslägen för att efterlikna de utmärkande texturerna från analoga kameror. Det finns även tre filter för monokroma och sepiafärgade utseenden. Ett känslighetsomfång på ISO 200-6 400 (utökningsbart till ISO100, 12 800 och 25 600) och en inbyggd blixt med ett guidenummer på 7 och TTL-systemet ska underlätta fotografering inomhus.

I videoläget är det möjligt att filma i full-HD-upplösning (1920 x 1080) i hastigheten 24 bilder/sekund, och även här finns möjlighet att lägga på monokroma och analoga effekter. Kameran erbjuder även en port för extern mikrofon.

Kameran, vars ovandel och front är tillverkade i magnesium, har ett grepp med gummerade ytor, och kontrollerna har texturerade ytor för bättre hantering. Kameran kommer att finnas tillgänglig i svart och silver, samt helsvart.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.