XQ1 – ny minsting i Fujifilms X-serie

Nyheter 7 Nov 2013

Den nya kompakta minstingen från Fujifilm har bland annat en CMOS-sensor på 12 megapixlar, och erbjuder seriebildtagning på upp till 12 bilder per sekund. Dessutom klarar den att fota i RAW

Fujifilm XQ1

Kamerans CMOS-baserade bildsensor på 12 megapixlar använder Fujifilms X-transteknik som ska ge skarpare bilder genom att inte använda ett lågpassfilter.

Känsligheten sträcker från ISO 100 till ISO 12800, och kameran erbjuder seriebildstagning med upp till 12 bilder/s. Dessutom klarar den att filma i full-HD-upplösning med upp till 60 bilder/s.

Via kontrollringen som sitter runt objektivet kan du hantera vissa av kamerans inställningar, och du väljer själv vilken funktion ringen ska ha. Bland alternativen noteras bland annat manuell fokus, exponeringskompensation, ISO-tal, vitbalans, bländare, slutare och zoom. Dessutom kommer du snabbt åt utvalda favoritfunktioner med ett tryck på E-fn-knappen. Vidare kan du via Wi-Fi-knappen trådlöst föra över bilder till din smartphone, surfplatta eller dator.

XQ1 är utrustad med en tretumsskärm med 920 000 pixlar, klarar att ta bilder i RAW-format, och erbjuder åtta olika elektroniska filter, samt fem olika filmsimuleringslägen.

Fujifilm XQ1 kommer att finnas tillgänglig i slutet av november i färgerna svart och silver till ett cirkapris på 4 000 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.