Tävla med din bild i Wiki Loves Monuments

Wikimedia är organisationen bakom Wikipedia och andra Wiki-projekt, som Wikibooks och Wiktionary. Wikimedia drivs främst av volontärer med visionen om att göra all världens kunskap tillgänglig för alla att se och kunna nyttja. En del i det är inte bara text till artiklar på Wikipedia utan även fotografi och annan media som laddas upp på Wikimedia Commons.

För att konstant kunna utveckla och vidare samla kunskap behövs ständigt frivilliga som ger av sin tid och kunskap. I just detta projekt är förkärleken tillskriven monument som berikar vår kultur och berättar om människans historia. Det är helt enkelt ett sätt att själva uppleva och njuta av dessa skatter och samtidigt, genom ett förevigande fotografi, låta miljontals andra uppleva samma sak.

Monumenten som deltagarna kan föreviga är uppdelade i tre kategorier; byggnader, fartyg och fornminnen. Monument syftar helt enkelt till kulturskatter eller minnen ifrån äldre tider.

Tävlingen genomförs parallellt i ett trettiotal länder under september 2012 och Wikimedia Sverige står tillsammans med användarna på svenskspråkiga Wikipedia som ansvariga för den svenska tävlingen. Tävlingen bygger vidare på det framgångsrika pilotprojektet i Nederländerna som 2010 gav upphov till fler än 12 500 nya bilder och 2011 utökades till Europa och gav ungefär 165 000 bilder, varav 5 000 från Sverige. De tio bästa fotografierna ifrån den svenska tävlingen blir premierade samt går vidare till den internationella tävlingen.

De tio bästa bilderna i den svenska tävlingen kommer att belönas och gå vidare till den internationella finalen. Där kommer de bästa bilderna i de tre tävlingskategorierna att belönas. Pristagaren som vinner hela den internationella tävlingen prisas med en resa till konferensen Wikimania i Hong Kong sommaren 2013.

Regler
* Bilden måste laddas upp på Wikimedia Commons under september 2012.
* Bilden måste vara tagen av uppladdaren.
* Uppladdare måste ange en e-postadress vid registreringen av användarkontot på Commons så att arrangören kan kontakta vederbörande vid eventuell vinst.

Mer information om tävlingen hittar du här.

avatar Inlagd av den 7 Sep Arkiverad under Nyheter, utvald. Du kan följa alla kommentarer på den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller trackback på den här artikeln

Svara

Senaste kommentarer

  • Dietmar Heinrich: Hej Tommy, Ja, fast nu är det ju ett helt nytt Nikon-objektiv vi skriver om, och vi anger det pris...
  • Tommy Jönsson: Vad är detta för påfund? Tamron 18-270 har funnits på marknaden länge och priset som ni anger här på...
  • Kirsi Paloheimo: Tusen tack :) Trevlig forsättning på våren! Kirsi
  • Thomas Ahrndt: Vore trevligt att se jämförande test med NEX A 6000 och Fuji EX2
  • Dietmar Heinrich: Hej Kirsi, Utställningen med Elliot Erwitts bilder pågår på Fotografiska i Stockholm. Det är mycket...