Test: Cullmann Magnesit MB8.5

6 Mar 2013

Med Magnesit MB8.5 har Cullmann skapat ett stativhuvud för den absolut tyngsta utrustningen. Här snackar vi precision och steglös samt mjuk hantering på alla nivåer

CullmannMagnesitMB8.5-Wordpress

Det är få stativhuvuden på marknaden som är lika starka som detta, MB 8.5 står nämligen pall för häpnadsväckande 32 kilo. Måhända kommer utrustningen sällan upp i den viktklassen, men du som har behovet kan verkligen räkna med en pålitlig vän här. Tre gummerade reglage finns på foten, det ena styr panoreringsplattan efter ditt önskemål. Med det största låser du kulan och det minsta som monterats på den förra har till uppgift att styra friktionen.

Kamerabyten görs lätt tack vare snabbplattan som du får med i paketet. Den väl tilltagna låsmekanismen uppskattas bland annat när händerna är stelfrusna och man vill packa ihop utrustningen så fort som möjligt.

Allt är väl smort och steglösheten innebär precision på hög nivå. Allt är gjort av aluminium och därför tål huvudet mycket stryk och har en lång livstid, ett bevis för detta är garantitiden på tio år.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.