Test: jAlbum 11.2

20 Maj 2013

Det svenska bildvisningsprogrammet jAlbum visade sig vara riktigt avancerat. Dessutom var vi imponerade av dess snabbhet i alla lägen

jAlbum1-Wordpress

När man fotar mycket så är, konstigt nog, risken att bilderna bara blir liggande till ingen nytta Det kan det svenska bildvisningsprogrammet jAlbum råda bot på. Programmet är gratis för nedladdning till massor av olika plattformar, och jAlbum erbjuder fri lagring på upp till 10 GB under en testperiod på en månad. Gratisversionen finansieras via reklam och köper du programmet så försvinner reklamen direkt. Sedan går det att köpa utrymme hos jAlbum för lagring av bilder. Det går även att använda jAlbum och skapa bildalbum som lagras på din egen webbplats.

Programmet är oerhört enkelt att använda och det kan hantera bilder i massor av olika format. Du kan anpassa utseendet hos ditt album genom hundratals mallar som ger olika typer av funktionalitet. Köper du Pro-versionen så får du till och med tillgång till en integrerad betaltjänst så att du kan sälja dina bilder via Paypal eller Google Checkout.

jAlbum

En av nyheterna i version 11 av jAlbum är videostödet, och det är nu alltså möjligt att även lägga in video i albumen. Och du behöver inte vara rädd för att en film inte stöds, för programmet kan hantera cirka 160 olika videoformat.

Det intressanta med jAlbum är dessutom möjligheterna till anpassning av visningen. Listan med flikar i inställningarna är oändlig och det känns som om man kan anpassa precis allt efter eget tycke och smak. Vi snackar EXIF-information, GPS-kartor, bakgrundsmusik, bakgrundsfärger- och bilder, vattenstämplar och mycket mer. Du kan även anpassa åtkomsten till dina album – publikt eller genom att du delar ut en Internetlänk. Programmet stödjer till och med widgets via vilka du kan lägga till nedladdning av bilder, kommentering, räknare av visningar, med mera.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.