DXO ONE – AVANCERAD IPHONEKAMERA

Nyheter 22 Okt 2015

DxO One är en ny avancerad minikamera som ansluts till Lightningkontakten på en iPhone eller en iPad

 DxO_One-fram-Wordpress

DxO ONE är en förhållandevis liten kamera som ansluts till Lightningkontakten på en iPhone eller iPad. Enligt den svenske distributören så bidrar DxO:s kunnande inom digital bildbearbetning, den stora sensorn (1-tum, 20,2 MP), och ett objektiv med ljusstyrkan f/1,8, till bilder i systemkamerakvalité. Detta till trots är storleken mindre än greppet på en konventionell systemkamera. Den ska, enligt samma källa, enkelt kunna slinka ner i vilken ficka som helst och ansluts till iPhonen på nolltid. iPhonens skärm, som också blir vridbar i förhållande till kameran, blir också kontrollcenter för samtliga inställningar. Även framtida firmwareuppdateringar sköts via appen i telefonen.

DxO_One-bak-Wordpress

Objektivet har en brännvidd på 11,9 mm, vilket motsvarar 32 mm i 35 mm-formatet), och har en närgräns på 20 cm.

Kameran kan även användas för videofilmning, antingen i Full-HD-upplösning med 30 bilder per sekund, eller i slow-motionläge med 720p och 120 bilder per sekund.

Enligt pressinformationen ska skillnaden i bildkvalité mot den inbyggda kameran vara stor, och fullständigt överlägsen i dåliga ljusförhållanden. Kameran kan fota i Adobes RAW-format DNG, men erbjuder även DxO:s egna SuperRAW-format. Det, tillsammans med programmet DxO Optics Pro, ska göra det enklare än någonsin att göra sin RAW-framkallning.

DxO_One-bak_kontakt-Wordpress

Både programmen DxO Optics Pro Elite Edition och DxO Filmpack Elite Edition ingår till en början i ett introduktionserbjudande. Normalpris för de båda programmen är annars 1 990, respektive 1 290 kronor.

Kameran har börjat levereras när du läser det här, och har fått ett cirkapris på 6 000 kronor.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.