FÅNGA ÖGONBLICKET

Teknik 28 Mar 2014

Ta intressanta porträtt genom fönstren i caféer och restauranger

FangaOgonblicket3-Wordpress

Stadsgator är ofta fyllda med folk och det är den enda anledning du behöver för att delegera ut shoppingen och ta kameran för att istället ta några ögonblicksporträtt. Folk är normalt upptagna med att stressa runt, vilket ger dig möjlighet att omärkt komponera dina bilder. Men om du är ute efter en reaktion måste du vara framåt, precis som Martyn Scott när han tar sina gatuporträtt genom affärsfönster.

FangaOgonblicket2-Wordpress

”Jag väntar tills jag blir upptäckt av motivet för att fånga deras första reaktion och sedan ta ett antal fler bilder”, säger Martyn. ”Den första bilden består normalt av överraskning eller förvirring, och följande bilder visar nästan alltid leenden. Jag har varit med om många konfrontationer, men normalt inte när jag fotat genom fönster. Den enda gången jag kommer ihåg att jag haft problem var utanför en frisör. Jag tog en bild av en kvinna med folie på huvudet, vilken jag snällt ombads radera.

FangaOgonblicket1-Wordpress

Sätt igång

• Res lätt: Martyn använder en Canon 5D MkII med ett 40 mm- eller 24 m-objektiv, eller en Fuji X-Pro 1 och Ricoh GR.

• När gäller inställningar använder Martyn slutartidsförval inställt på 1/400 sek för att frysa rörelser och justerar ISO-värdet så att han kan hålla bländaren på runt f/8.

• Var inte rädd för att inkludera din egen spegelbild som del av kompositionen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.