Hasselblad uppdaterar Phocus

Mjukvaror 3 Mar 2011

Hasselblad släpper nu en ny version av sitt bildbehandlingsprogram Phocus. Phocus 2.6, som den senaste uppdateringen heter, kommer med ett antal nyheter. Bland annat har man lagt till dammborttagningsverktyg som snabbt och med bibehållen bildkvalitet ska kunna ta bort fläckar orsakade av dammpartiklar. Det hela fungerar med hjälp av en algoritm som söker igenom bilden efter dammfläckar ända ned på pixelnivå. Verktyget går att använda på enskilda bilder, men går även att applicera på större bildserier (s.k. batchbearbetning).

En annan nyhet är ett betygsystem, där användarna själva betygsätter bilderna, och därigenom kan bilder snabbt sorteras efter betyg.

Phocus 2.6 har också fått funktioner för import och export av bildjusteringsinställningar. Detta låter dig jobba med samma inställningar oavsett om du jobbar i ett team eller om du behöver ta med dig dina inställningar till en annan arbetsstation. Windows-versionen av programmet har nu dessutom fått stöd för TIFF- och JPEG-filformaten. Mac-versionen har haft stöd för dessa format sedan ett tag tillbaka.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.