MAKROOBJEKTIV FÖR FULLFORMAT FRÅN SAMYANG

Nyheter 9 Apr 2015

Samyang 100 mm Macro kommer i versioner för både stillbild och video, är konstruerat för fullformat, men fungerar utmärkt även för kameror med mindre sensorer. Totalt kommer objektivet i hela 10 olika kamerafattningar

Samyang100mmF28Macro-Wordpress

Samyang 100 mm F2,8 Macro och Samyang VDSLR T3.1 Macro har samma optiska konstruktion, men videoversionen har en steglös bländare, kugghjul för anslutning till Follow-focus-system, samt avståndsskala och bländarindikering på båda sidor av objektivet. Objektiven erbjuder makro med en avbildningsskala på 1:1.

Objektivkonstruktionen är för fullformat, men fungerar mycket bra även på mindre sensorer och kommer också i flera fattningar, exempelvis för MFT.

Användning av bland annat ED-glas ska, enligt den svenska distributören Focus Nordic göra att objektivet ger enastående skärpa, och även färgmässigt är väl avstämt med den övriga Samyang-familjen. Det ska framförallt underlätta vid redigering av filmer tagna med olika brännvidder.

Objektiven erbjuds i fattningarna Canon EOS, Canon M, Nikon, Pentax K, Sony A, Sony E, Fuji X, Samsung NX, Four Thirds, och Micro Four Thirds

Objektiven beräknas finnas i handeln i slutet av april och kosta enligt nedan:

Samyang V-DSLR 100mm Macro T3.1, Ca-pris: 5 100:-

Samyang DSLR 100mm F2.8 Macro, Ca-pris: 4 500:-

Samyang DSLR 100mm F2.8 Macro Nikon AE, Ca-pris: 4 900:-

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.