Samsung släpper nya NX-objektiv

Objektiv 1 Mar 2011

Nu utökas utbudet av objektiv till Samsungs spegellösa systemkameror i NX-serien. Det är inte mindre än fem nya objektiv som släpps på ett bräde, och bland nykomlingarna hittar vi bland annat objektiv för porträttfotografering, samt en glugg skapad för att optimera kvaliteten vid filminspelning.

Alla objektiven är kompatibla med Samsungs i-Functionsystem, vilket gör att användaren kan göra de viktigaste inställningarna med hjälp av enkla kontroller direkt på objektiven.
Tillsammans med de fem objektiven som släpptes förra året finns det alltså nu totalt tio objektiv till NX-systemet, och Samsungs målsättning med de nya objektiven är att maximera potentialen i NX-systemet, samtidigt som man försöker tillfredsställa alla typer av fotografer.

Det nya utbudet inkluderar en superzoom på 18-200 mm. Objektivet har dessutom ett separat läge som är optimerat för videofilmning med hög kvalitet och flexibilitet. Objektivet använder sig av Samsungs VCM-teknik för autofokus, vilken ska vara snabb och framför allt tyst nog för att inte påverka filmningen. Objektivet har även inbyggd bildstabilisering.

Det andra objektivet ut i samlingen är en liten kompakt 16 mm f/2,4 ultravidvinkel, och den stora bländaren ska hjälpa till att ta fina vidvinkelbilder även under svagare ljusförhållanden.

För supersnabb och tyst autofokus har Samsungs nya 60 mm makroobjektiv en SSA-motor (Super Sonic Actuator). Tillsammans med optisk bildstabilisator så ska den göra dig förberedd för riktiga närbilder. För den lite mer avancerade fotografen finns även möjlighet att fokusera manuellt.

Porträttobjektivet i samlingen är den riktigt ljusstarka 85 mm f/1,4 CSC, som är utvecklad främst med tanke på professionella fotografer. Även detta objektiv använder sig av SSA-tekniken, och precis som 60 mm-objektivet erbjuder den även manuell fokus.

Det sista objektivet ut är en standarzoom på 16-80 mm som passar lika bra till video- som stillbildsfotografering. Precis som superzoomen så har den en snabb och tyst autofokus samt optisk bildstabilisator.

1 kommentar

Janne 1 Mar 2011

Verkar vara en väl genomtänkt och trevlig objektivserie !

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.