TRE NYA EXTERNA SÖKARE FRÅN SWIVI

Nyheter 18 Dec 2014

Nu lanserar företaget Swivi tre nya externa sökare till systemkameror. Nykomlingarna är betecknade S3, S4 och S5, och de är utrustade med en konstruktion som gör att de går att justera för att passa ett stort antal olika kameror

Swivi3-Wordpress

De nya externa sökarna från Swivi ger, enligt tillverkaren, en klar och förstorad bild av kamerans LCD-skärm, vilket underlättar vid filmning, och speciellt då i ljusa förhållanden. Sökarna fungerar exempelvis med Canon EOS 5D Mark III, och de flesta Nikonkameror, exempelvis D810 och D4. Sökarnas snabbfäste följer Arca-standarden vilket gör att du kan använda kameran direkt på din kulled utan att skruva bort någon del. Under fästet sitter skruvfästen om du vill det hela på exempelvis en videoplatta eller en snabbplatta av Manfrottotyp.

S3-modellen passar i princip alla kameramodeller, vilket även gäller kameror med batterigrepp. S4-modellen är speciellt anpassat för mindre spegellösa kameror med skärmar som har bildförhållandet 16:9, och modellen är dessutom något lättare och smidigare än storebror S3.

Swivi

S5-modellen är lite speciell, då den gör det möjligt att filma/fota i lågvinkelläge. Det beror på att sökaren med ett enkelt handgrepp ställs om så att du kan titta uppifrån eller nerifrån. Periskopfunktionen är möjligt tack vare ett system som bygger på speglar.

Sökarna erbjuder en förstoringsgrad på 3x, och fokus kan justeras med fokusringen/dioptriratten för att korrigera synfel +/- 3.

Swivi

Enligt den pressinformation vi har tagit del av ska det vara enkelt att, utan verktyg, montera bort sökaren och använda kameran för stillbildsfoto.

De nya sökarna från Swivi erbjuds i ett prisspann från 1 295 kronor till 1 795 kronor.

Mer information hittar du på www.nordicphotogear.se.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.