TX55 – Tunnis från Sony klarar Full-HD-film

Kompaktkameror 8 Aug 2011

TX55 är det senaste tillskottet i Sonys Cybershot-familj med riktigt tunna digitalkameror, och nykomlingen är med sitt djup på 12,2 millimeter, enligt Sony, världens tunnaste kamera som filmar i Full-HD (AVCHD-filmer). Dessutom innehåller kameran en sensor på 16,2 megapixlar, och erbjuder ett 5x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 26-130 mm. På baksidan återfinns en 3,3-tums tryckkänslig OLED-skärm

Enligt pressinformationen från Sony tar kameran, med hjälp av Clear Image Zoom-tekniken, detaljerade bilder utan att ge avkall på upplösningen. Enheten är även utrustad med By Pixel Super Resolution-tekniken som förstärker kamerans optiska zoom och möjliggör 16,2-megapixelsbilder med maximalt 10x zoom. Dessutom är det möjligt att ta bilder med 12 megapixlar samtidigt som kameran filmar i Full-HD-upplösning.

Funktionen Intelligent Sweep Panorama har ett högupplöst läge som möjliggör panoramabilder som blir 42,9 megapixlar. Men inte nog med det; med den här kameran ska du även kunna ta 3D-bilder utan ett stort, klumpigt objektiv. Funktionen 3D Still Image tar ett par snabba bilder och beräknar djupet för att skapa tredimensionella stillbilder. Dessutom finns svepande panorering i 3D.

Kreativiteten kan släppas fram med funktionen Picture Effect som för första gången har hittat till en kamera i Cybershot-serien. Funktionen möjliggör kreativa bilder med hjälp av kamerans inställningar och därmed slipper du redigering i olika bildbehandlingsprogram. Bland annat finns inställningarna HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour, och Soft High-key.

Sony Cybershot TX55 finns tillgänglig i handeln från och med september 2011 till ett rekommenderat slutkundspris på ca 4 000 kronor.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.