Canon EOS 6D – ny fullformatare

Systemkameror 22 Sep 2012

Canon lanserar nu EOS 6D, och nykomlingen är utrustad med en fullformatssensor på 20,2 MP, och det nya 11-punkts AF-systemet sägs leverera de bästa resultaten hittills av Canons samtliga autofokussystem. Med fokusering ner till EV-3 (motsvarande månsken) ska objekten behållas i fokus även under svåra ljusförhållanden. Det ordinarie ISO-omfånget sträcker sig mellan ISO 100 och ISO 25 600, men kan utökas till ISO 50-ISO 102 400. För första gången i en EOS-modell inkluderas nu även WiFi- och GPS-anslutningar för enkel överföring och inmatning av platsinformation.

Clear View-skärmen på tre tum har en förstärkt antireflexbehandling, vilket ska göra den lättare att titta på i starkt solljus och från besvärliga vinklar.

Bildprocessorn DIGIC 5+ har, förutom manuell kontroll, öppnat upp för flertalet automatiska lägen och kreativa funktioner. I HDR-läget går det att kombinera upp till nio separata bilder direkt i kameran för dramatiska effekter. Även filminspelning i Full HD-upplösning är möjlig.

För den som behöver arbeta tyst i bakgrunden finns funktionen Tyst tagning, och med det elektroniska vattenpasset i sökaren ska det bli lättare att hålla horisonten rak.

Kameran har måtten 144,5 x 110,5 x 71,2 mm, och en vikt på 770g. Det damm- och dropptäta kamerahuset är dessutom delvis tillverkat i magnesium. Ett nytt batterigrepp (BG-E13) släpps för att möjliggöra längre tagningar och underlätta både vertikal och horisontell fotografering.

Kameran börjar säljas i december. Endast huset ligger på 19 600 kronor, och tillsammans med ett EF 24-105 mm f/4L IS USM kommer det att kosta 27 500 kronor.

 

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.