CANON SLÄPPER POWERSHOT G1 X MARK III

Nyheter 23 Okt 2017

Ny kompaktkamera från Canon

Häromdagen lanserade Canon sin nya G1 X Mark III, en kompaktkamera med sensor i APS-C-storlek och kamerahus i systemkamerastil. Den stora sensorn tillsammans med Dual Pixel AF, vädertätning, hus i magnesiumlegering och manuella reglage gör G1 X Mark III till en kompaktkamera som känns som en systemkamera vad gäller bildkvalité och hantering.

Den kanske främsta nyheten hos G1 X Mark III är att man lyckats få in en klart större bildsensor än tidigare. Här är det fullt APS-C-format och 24 Mpixels upplösning som gäller. Det här gör att man kan använda kameran vid fotografering i sämre ljusförhållanden och man får även möjlighet till kortare skärpedjup i sina bilder.

När det gäller optiken handlar det om en relativt ljusstark normalzoom på 15-45 mm med ljusstyrkan f/2,8-5,6. En annan spännande nyhet är att G1 X Mark III också, som första modell i G-serien, är allvädersskyddad.

Eftersom man har integrerat Canons Dual Pixel AF får man möjlighet till snabbare fokusering och mer effektiv följande autofokus när man plåtar actionbilder. Med G1 X Mark III kan man ta seriebildtagningar på upp till inte mindre än 7 bilder/sekund med följande autofokus (9 bilder/s med låst AF). Seriebildtagningen klarar upp till 24 st JPEG-bilder eller 19 st RAW-bilder i direkt följd vid högsta hastigheten.

PowerShot G1 X Mark III kostar cirka 12 150 kr.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.