Ljustrolla med nya Lumix DMC-LX7

Kompaktkameror 13 Aug 2012

Nu lanserar Panasonic modellen Lumix LX7, vilket är något så ovanligt som en kompaktkamera utrustad med Leica Summilux-optik som erbjuder en ljusstyrka på hela f/1,4 i vidvinkelläget. Under skalet återfinns dessutom en ny MOS-sensor som ska ha fintrimmats för maximal bildkvalitet.

LX7 är alltså utrustad med ett 3,8x optiskt (motsvarar 24-90 mm) Leica DC Vario-Summilux-objektiv med en ljusstyrka på f/1,4-2,3. Den höga ljuskänsligheten bör göra en tydlig skillnad vid fotografering i svagt ljus inomhus eller när skymningen faller. Vi noterar naturligtvis att även f/2,3 i teleläget är ovanligt. Värt att veta är att LX7 även har ett inbyggt ND-filter som öppnar för fotografering med längre slutartider, exempelvis forsande vatten. För kreativa fotografer finns också en lång rad nya spännande filter – allt ifrån stjärnfilter till Smooth Defocus.

LX7 erbjuder manuell bländare direkt på objektivet, medan fokuskontroll och slutartid är placerade på tumgreppet. Den ljusstarka 3-tumsskärmen på 920 000 pixlar kan dessutom kompletteras med en extern sökare för den som så önskar.

LX7 filmar nu högupplöst i progressiv AVCHD 1080p och 50 bilder/sek, men också i MP4 för snabb och enkel uppladdning till t.ex. YouTube. Ljudet är i Stereo, med effektiv brusreducering för klar och tydlig ljudåtergivning.

LX7 med optik introduceras i butik under augusti
Priset är vid skrivande stund ej fastställt.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.